Vem är jag?

En fråga jag ställer mig ganska ofta är ”Vem är jag?”. Jag är 43 år och vet fortfarande inte vem jag är.

Under mina första 30 år levde jag efter min mammas åsikter och tycke. Men en dag tog det absolut slut och mer förvirrad blev jag, först då insåg jag att jag inte var den personen som jag ville vara. Men nu har det gått ca 12 år till och jag vet inte vem jag är ännu och förmodligen kommer jag nog aldrig att komma dit.

Under dessa 12 år har jag inte haft någon relation till min mamma vilket är tråkigt men jag vet vilken makt hon har över mig och jag vill inte tillbaka till det. Så jag håller henne på avstånd och förra året på efter 10 år som jag inte träffat henne så fick jag stå ut med att träffa henne då det var min mosters begravning och sedan min dotters student. Jag har visserligen träffat henne två gånger innan då jag blivit lurad till sjukhuset då hon var så illa däran (enligt min pappa). Första gången blev jag riktigt förbannad över det, men visade jag det? Nä, jag gjorde ju inte det och min mamma var pigg som en lärka och betedde sig som att allt var bra oss emellan och jag spelade med. Hela sjukhussalen var ju full med folk så jag kunde ju inget annat.

Saknar jag min mamma? Jag saknar faktiskt inte henne, men jag saknar den mamman jag aldrig fick. Kan låta hårt, men jag har fått stå ut med mycket med henne och det psykiskt.

Jag har en del att skriva av mig om gällande detta då jag i min förra blogg bloggade mest om min viktnedgång. Dessvärre tänkte jag mig inte riktigt noga för, för jag länkade till den bloggen på facebook och min mamma började att läsa den. Vilket jag vet då hon kontaktade mina barn så fort hon hade läst något hon ville tycka om eller fråga mer om. Jag ville så kunna skriva av mig gällande henne men det gick inte. Om det är för rädsla för henne eller för att jag inte vill såra henne, det vet jag inte. Jag är så kluven med henne så jag vet inte vad.

Men jag är rädd för henne, konstigt men sant och det har jag varit under hela mitt liv.

 

Related Topics

(Visited 23 times, 1 visits today)
Please like & share:
Följ mig och dela gärna!

Leave a Comment