PicsArt_1439823369382

Ska helvetet börja igen?

Jag mår inte alls bra just nu. Med världens största oros klump i magen så försöker jag få dagen att gå. Men jag vill bara gråta och lägga mig ner.

För sonens skull måste jag hålla modet uppe för att inte smitta av mig på honom.

Imorgon är det upprop i skolan och sommarlovet är slut.

Vad vi vet redan nu så kommer förmodligen sonen att få mindre stöd i skolan än tidigare. Han som behöver mer och inte mindre. Förra terminen fick han dela på en assistent och det gick rent åt helvete. Och nu vill rektorn ge extra stöd till klassen och inte till sonen.

Förra terminen var ett riktigt helvete för sonen och det gick ut över hela familjen. Både jag och min sambo blev till slut två nervvrak och  lika så sonen

Varje dag kom han antingen hem eller ringde och var helt hysteriskt förstörd.

Han har under våren fått diagnosen Hyperaktivitetsstörning ospecificerat och Autismliknande tillstånd. Autism delen ställer till det för honom både i klassrummet och på skolgården. Han vet aldrig vad han ska göra trots att han gjorde samma sak dagen innan. Som i matten så behöver han hjälp varje gång det blir ett nytt sätt att räkna på. Han kommer inte ihåg hur man gör de olika uppställningarna. Ofta så lämnade han klassrummet för att han aldrig fick någon som helst hjälp.

Detta är bara ett exempel på hur han har det. Gympan är han aldrig med på för han förstår inte vad han ska göra och känner att det är bättre att se på.  Andra elever säger att han skolkar och är på honom om det.

På skolgården är han ofta ensam. Men blir väldigt ofta indragen i saker där andra barn lätt ger honom skulden för saker som skett.  Sonen som har svårt att återberätta det hela får de vuxna emot sig.

Jag säger inte att han är oskyldig till allt som sker men oftast är han faktiskt det. Det finns till och med en vuxen som har sagt till mig, min sambo och son att personen bara litar på flickorna och inte på sonen.

Sista veckan på förra terminen så fick min son nog av allt som hade skett under  terminen och av en annan elev som hade plågat honom under rasterna. Denna elev fick sig en rak höger rätt i ögat.

Det är inte okej att slåss men jag förstår min sons frustration. Skolan höll på att knäcka honom samt min sambo och mig.

Halva sommaren gick innan han lyckades bli helt lugn och glad. Nu sitter han i köket och spelar monopol med sina systrar och njuter av glädje och harmoni.

Ska det ta slut i morgon?  Ska vi in i helvetet igen?

Har rektorn tagit sitt förnuft till fånga? Rektorn ville flytta sonen till en mindre klass men det finns ingen plats. Men att ge honom fullt stöd i en vanlig klass går absolut inte.

Sonen har redan gått om 1 år men han ligger efter mer än så. Han ska nu upp i femman och han vägrar att se på engelska filmer och serier då han själv säger att han kan inte engelska och texten hinner han aldrig läsa.

Nu i femman så ska dom ändra så att det blir en 5-6:a och att dom ska ha olika lärare till olika ämnen. Bara där kommer det att skita sig för sonen. Han har bara förtroende för en vuxen på skolan och den läraren kommer att ha mindre barn nu.

Så att jag redan sitter och gråter över höstterminen är inte så konstigt. Men måtte BUP som jag kontaktade förra veckan lyckas få rektorn till att ändra sig.

Related Topics

(Visited 113 times, 1 visits today)
Please like & share:
Följ mig och dela gärna!

One thought on “Ska helvetet börja igen?

  1. Jag hoppas verkligen att ni får hjälp nu. Finns det inga stödgrupper för föräldrar? Orkar ni hålla ett vuxenklassmöte? Förklara för föräldrar o lärare?
    Ni känner honom bäst och kanske nån från bup kan komma också?
    Ni har säkert provat allt, men man kommer långt med information.
    Kram på er och en önskan om en bra höst!

Leave a Comment