PicsArt_1438594322060

Jordbävningen!

Det har väl gått en vecka nu sedan jordbävningen i Göteborg. Jag är den enda i familjen som fick uppleva den då jag var den enda hemma just då. Men min upplevelse av den var väl egentligen ett stort skämt. Jag satt och kolla på ett program som just då var väldigt spännande och hela huset började att skaka Och det mullrade som sjutton. Min första tanke var att det var åskan och en väldigt stor sådan. Då jag bor i höghus så låter det ofta värre än det är då ljudet ofta studsar mellan husen och kan låta väldigt mycket.  Men eftersom huset hade skakat som det gjorde så började jag fundera på om något hade kört in i huset då just detta hus har en backe ner till entrén. Folk ställer ibland sina bilar där trots att man inte får så jag började undra om någon krockat med huset. Men så var ju inte fallet. Jag kollade även i andra fönster som går åt andra håll på huset men ser inget.

Några timmar senare när jag ska sova kollar jag snabbt i expressen… Jordbävning! Jag hade upplevt en jordbävning! Jag trodde aldrig att det kunde ske i Sverige alls och när det gör det så sker det just där jag bor mer eller mindre. Själva jordbävningen skedde strax utanför där jag bor och skalven nådde även mitt hus. Men min bror som bor på andra sidan stan märkte inget alls.

Som tur var så var den bara på 2,8 på ritcherskalan så det skedde ju inga skador någonstans som tur var.

Men att det sker en jordbävning som jag kände av mer än väl men inte ens fattar att det var en jordbävning. Det är så typiskt mig så det är inte klokt. Men att ha fått uppleva den var trots allt ganska coolt vilket det är så länge dom är små och inte gör någon skada alls.

Bilden ovan är tagen i Tyskland nu i sommar under vår semester.

Related Topics

    (Visited 40 times, 1 visits today)
    Please like & share:
    Följ mig och dela gärna!

    Leave a Comment