Hyperaktivitetsstörning, Ospecificerad och Autismliknande tillstånd

Min son har inte ADHD i den bemärkelsen som jag har trott utan hans diagnos är: Hyperaktivitetsstörning, Ospecificerad och Autismliknande tillstånd. Och det innebär att han har en del av den hyperaktiva delen och lätt Autism.

PicsArt_1427895678431

Vi har ju förstått att det kunde vara dessa och nu har vi efter många år äntligen det på papper. Det ska nu smältas och vi ska läsa på om det hela. Vi kan vår son utan och innan men det ska bli intressant att få lära sig vilket som är Autism och inte.

Fick ett tips på BUP om en sajt där man kan läsa på om det hela. http://attention-riks.se/npf/om-npf/

Vi ska även få gå en utbildning och träffa andra föräldrar och dela erfarenheter med vilket ska bli intressant. Sonen har fått veta att det finns så att han kan åka på läger och träffa barn som honom och det ser han fram emot. Han har så svårt med det sociala så han hoppas nu att han äntligen ska få nya kompisar.

Apropå kompisar så fick vi ett väldigt oväntat besök igår. Det ringde på dörren och där står en hel familj, föräldrar och ett barn. Dom är grannar till oss vi har som högst bara hälsat på varandra. Vi bor i ett höghus och där är ju många grannar som kommer och går. Det hela visade sig att vår son hade erbjudit sig att ta med sig deras dotter hem från skolan en dag så dom slapp hämta henne och så kunde dom leka här hemma. Jag och min sambo visste inget alls om detta och vi kände oss som två dumma fån. Men vi sa att det var okej och nu sitter sonen med flickan i soffan och kollar på Emil i Lönneberga. Flickan är 4 år yngre än sonen och han tycker att hon valde lite väl barnslig film, men det får han allt tåla.

Så här kan det vara med vår son. Han kan bestämma saker med andra innan han ens har pratat med oss. Man kan ju inte säga att vårt liv inte är händelserikt, för här händer det saker hela tiden.

Så det ska bli intressant att läsa på mer om Autism och få träffa andra för att få tips och råd.

Och det bästa av allt! Det är att BUP ska skriva ett intyg om att sonen behöver en egen personlig assistent på skolan och inte dela med ett annat barn som han gör nu. Han ligger långt efter sina klasskamrater trots att han har gått om. Vi vet att han inte kommer att nå alla mål men som det är nu med stödet så finns inte en chans att klara det heller. Nu kommer vi inte ge oss, han ska ha fullt stöd.

 

 

Related Topics

(Visited 595 times, 1 visits today)
Please like & share:
Följ mig och dela gärna!

Leave a Comment