Min nuvarande vikt!

Nu har jag lite smått panik och det är för att jag vill glädja andra med olika saker men jag får inte till det för jag vill för mycket på en gång och inget alls blir gjort.

Det är jobbigt när jag känner så för jag vill glädja andra och jag vet att jag gör mig själv glad under tiden men vad hjälper det när jag inte får till en enda sak för att jag stressar till det med alltihop och inget blir gjort.

Trött jag blir på mig själv … Får göra en slags topplista så jag vet vilket jag ska börja med.

Men jag kan i alla fall berätta att jag har sedan i maj förra året fått hjälp med att gå ner i vikt hos Obesitamottagningen. Idag vägde jag mig och jag väger nu 88,6 kilo och min startvikt för 8 månader sedan var 122,7 kilo så jag har alltså gått ner 34,1 kilo och det känns förbannat skönt. 

I över 30 år var jag nästintill underviktig så jag har under 11 år känt mig som en smal i en tjock dräkt. Äntligen börjar den dräkten försvinna.

Saken är att man ska vara patient i 1 år och har man tur så kan man få förlängt. Jag har förstått att det går ovanligt bra för mig och har börjat tro att jag inte kommer att få förlängt.

MEN idag fick jag veta av sköterskan att hon kommer rekommendera 6 månader till för mig för att jag är så duktig. Dom patienter som ändå inte verkar ta chansen att gå ner i vikt får inte förlängt, vilket man kan förstå.

Under sommaren så levde jag på bara pulver i 13 veckor. Och jag vek inte en tum! Jag såg min familj äta och dricka gott under 3 månader och jag ville verkligen ta det hela på allvar så jag fick glatt se på. Lika dant har det varit på födelsedagar och nu under julen. Jag vill verkligen ta detta på fullt allvar för jag vill inte var sjukligt överviktig som jag har varit. På något sätt så har det varit lättare än vad jag trodde trots att det har varit tufft.

Jag har fått veta att läkarna funderar på att inte ens låta dom patienterna som inte ens tar det på allvar få ett år. Då dom antagligen kommer att ge dom 3 första månaderna som en test att se hur mycket patienten vill gå ner. Tycker det är helt rätt då det inte är meningen att personal ska ta emot patienter som inte vill vara där när det finns dom som verkligen vill.

Sedan finns det dom som vill gå direkt på magoperation utan att lära sig att äta rätt. Jag själv sa ifrån början att jag skulle försöka lära mig äta rätt först och främst och nu ser jag att jag valt rätt. Jag behöver inte någon operation som kan ge skador och tvång att äta vitaminer och mineraler för resten av livet för att slippa hjärnskador.

För att runda av mitt inlägg så kan jag berätta att jag äter fortfarande mitt pulver en gång om dagen som kvällsmat och jag beställer det direkt ifrån Modifast som skickar mig en shaker varje gång. Mina skåp är numera överfulla av dessa shaker….

Min favoritsmak är Kaffe och jag som inte ens dricker kaffe. Men det brukar visst vara så, för kaffeälskarna är inte så förtjusta i den.

Men idag blir det nog choklad.

PicsArt_1421421848896

Related Topics

(Visited 86 times, 1 visits today)
Please like & share:
Följ mig och dela gärna!

Leave a Comment