Vila I Frid!

Det var ju ett tag sedan jag bloggade något och det är för att jag faktiskt har försökt att ta hand om mig själv och göra det jag vill som jag har nämnt i tidigare inlägg. Det har ju varit helt upp och ner här innan sommaren och det är betydligt bättre nu kan jag säga. Men jag går inte inte på det nu för jag vill egentligen skriva av mig lite om en händelse igår.

Igår fick jag veta att min mammas bästa vän hittats död av båda mina föräldrar.

Det kändes jättejobbigt att höra då denna person faktiskt har betytt mer för mig än vad jag faktiskt ens har tänkt på förrän nu. Sedan igår har jag kommit på en massa saker som den personen har funnits med i mitt liv under min uppväxt.

Hon och en annan äldre dam som även hon är avliden sedan många år faktiskt var som min mormor och farmor. Jag har aldrig haft någon av dom inte ens en morfar eller farfar. Men dessa två äldre damer, båda äldre än min mamma fanns med överallt. De jobbade på samma arbete som min mamma och jag åkte ofta dit efter skolan och det blev ofta att jag satte mig hos henne som hittades död igår. Det var en cafeteria del på denna arbetsplats så där var jag mer än gärna för jag fick alltid något gott att mumsa på.

På Lucia gick vi till de båda damerna som bodde på samma gård med luciakrona och dumstrut ( min lillebror fick vara stjärngosse). Och förmodligen så var det nog jag som fick stå för sjungandet.

På somrarna träffade jag de båda i stort sett varje dag då vi alltid åkte till samma badplats bland klipporna. De solade och skvallrade en bit upp på klipporna och jag och min bror badade och lekte för oss själva. I alla fall jag, min bror var mer osäker på sin simning så han badade nog inte lika mycket.

Nu när jag ändå nämner de döda så måste jag samtidigt nämna min moster som dog för 1½ år sedan som jag aldrig nämnde vid namn för hon var bara ”Moster” i mina ögon. Min moster kom nästan dagligen utanför oss och ropade ute på gården och frågade om vi skulle till badplatsen. Så hon var faktiskt också med bland klipporna med dessa äldre damer.

När jag konfirmerade mig, varför jag nu egentligen gjorde det är ju en helt annan historia så kom dessa 2 damer för att vara med och fira mig. De gav mig en silverring som jag blev så glad över då jag aldrig hade ägt något så fint innan. Då kändes de verkligen som att de tog en farmors och mormors plats.

Nu är ingen av dom här och min moster är även hon borta. Min mamma har fler vänner och syskon men dessa 3 saknar hon innerligt mycket det vet jag. Att vara den som hittar sin vän på det sättet kan inte vara så kul. Så jag antar att hon inte alls mår bra just nu.

Jag har ingen relation med min mamma den försvann för 12 år sedan vilket jag redan skrivit lite om tidigare och kommer skriva mer om. Men det passar inte att skriva om det här och nu så jag lämnar det för nu.

Men en del av mig vill trösta henne men jag kan inte. Jag kan inte för jag vågar inte slänga allt jag jobbat för med mig själv i sjön under 12 år. Jag har varit i helvetet och tillbaka rent ut sagt. Och jag fixar inte det igen mer än så säger jag inte om det denna gång.

Vila i frid 

”Låtsas Mormor/Farmor”

Related Topics

    (Visited 172 times, 1 visits today)
    Please like & share:
    Följ mig och dela gärna!

    Leave a Comment